Äänensävy | Käännöstoimisto Pauhun blogi

Maagisen tekstin resepti

Maagisen tekstin resepti

Taio itsellesi parempi arki. Siirrä Halloweenin magia omiin teksteihisi ja lumoa lukijasi vinkeillämme!

  1. Käytä kristallipalloa. Monet kirjoittajat osaavat katsoa ja analysoida mennyttä, mikä ei vaadi taikoja. Mutta kysytyimmät kirjoittajat pystyvät katsomaan tulevaisuuteen ja ennakoimaan asioiden kehitystä. Tartu siis rohkeasti kristallipalloon ja hyödynnä tietämystäsi. Vastaamalla ”Entä jos?” -kysymykseen avaat aina lukijoita lumoavia näkymiä.
  2. Yllätä taikasauvalla. Blim! Taikasauvan teho perustuu sen yllätysmomenttiin. Katsojat kokevat jotain täysin odottamatonta ja käsittämätöntä. Tee sama tekstilläsi: yllätä lukijasi, riko kaavoja ja yhdistele outoja asioita, sillä lukija rakastaa poikkeuksellisuutta ja hätkähdyksiä.
  3. Tunne taikaliemesi. Noidan taikaliemen resepti on salaisuus, jonka voi paljastaa vain noidan lähipiirille. Maagisen tekstin resepti koostuu viidestä tärkeästä ainesosasta: uteliaisuutta kiehtova aihe, lukijan pauloihinsa saava alku, jännittävä rakenne, ikimuistoinen lopetus … ja sitten tarvitaan vielä valkoisen magian loitsu.
  4. Valkoisen magian loitsu. Oikeanlaisen loitsun osaa lausua vain todellinen kirjoittajavelho, joka uskaltaa laittaa itsensä likoon. Loitsijan sisäinen voima ohjaa kosmoksen energiavirrat aivojen ja sydämen kautta manausta odottavaan tekstiin. Vain kirjoittajan persoona voi puhaltaa tekstin eloon ja antaa sille sielun. Kun teksti puhuttelee sekä tunnetta että järkeä, haltioitunut lukija ei halua koukusta irti ollenkaan!
  5. Noituuskaan ei aina auta. Huonoa tarinaa ei pelasta edes hyvä käännös.

Oikein iloista kurpitsajuhlaa noitineen, haamuineen ja hirviöineen – Happy Halloween!

P.S. Tiesithän, että Isis on magian jumalatar?

Tilaa blogi

Viimeisin blogikirjoitus

Kevätsiivoa markkinointisi

Linda Ahlblad, Käännöstoimisto Pauhu | 6.4.2019
Kaikki blogikirjoitukset