Tonfall | Översättningsbyrå Pauhus blogg

Recept för magiska texter

shutterstock 5889724

Trolla fram en bättre vardag. Tillsätt en nypa Halloween-magi i dina texter och förtrolla dina läsare med våra tips!

  1. Använd en kristallkula. Många skribenter kan titta bakåt och analysera det förgångna, för det behövs ingen magi. Men de mest efterfrågade skribenterna kan blicka in i framtiden och förutspå berättelsens utveckling. Blicka alltså modigt in i kristallkulan och utnyttja din kunskap. Genom att besvara frågan ”Men om?” ger du dina läsare nya infallsvinklar.
  2. Överraska med din trollstav. Poff! Trollstavens effekt beror på dess överraskningsmoment. när publiken upplever något alldeles oväntat och ofattbart. Skapa samma effekt med din text: överraska dina läsare, bryt mönster och kombinera originella saker. Läsare älskar att bli överraskade och förbluffade.
  3. Känn till din häxbrygd. Receptet på häxbrygden är en hemlighet, som endast kan avslöjas för de allra närmaste. Receptet på en magisk text består av fem viktiga ingredienser: ett ämne som väcker nyfikenhet, en inledning som trollbinder läsaren, en spännande uppbyggnad, en oförglömlig avslutning… och dessutom lite vit magi.
  4. Använd vit magi. Rätt slags trollformel kan endast uttalas av en riktig trollkarl, en skribent som vågar satsa allt. Trollkarlsskribenten styr kosmos energiströmmar via hjärna och hjärta till texten som väntar på besvärjelse. Endast skribenten själv kan blåsa liv i texten och ge den en själ. Då texten talar till mottagaren på både ett tankemässigt och ett känslomässigt plan har du lyckats förhäxa läsaren!
  5. Inte ens häxkonst hjälper alla gånger. En dålig text kan inte räddas ens med en bra översättning.

Ha en riktigt rolig pumpafest med häxor, spöken och monster – Happy Halloween!

P.S. Visste du att Isis är magins gudinna?

Prenumerera på blogg


Latest blog post
Vårstäda din marknadsföring
Linda Ahlblad, Översättningsbyrå Pauhu | 6.4.2019
Se alla blogginlägg